Sinun otteesi veitsestä on kaunis,
leikkaat hitaasti palaa,
kuutioit huolellisesti biomassaa...

Runovihko, jossa jokin muistuttaa etäisesti eläintä, on toistaiseksi nimeämätön. Se on kierrätettäväksi kelpaava ja hetken ajassa kiinni.

#toistaiseksinimeämätön
28 s.
130 x 245 mm
Kansi: -JR
Taitto: Mirkka Mattheiszen
Vihkostiftattu, Cyclus 100 %
pienpainate, ei ISBN-tunnusta
Ilm: 2018

Hinta 7,00 5,00 € | sis. toimituskulut ja alv 10 %

HUOM! Vihko poistuu myynnistä syksyn 2019 aikana! Tutustu näytesivuihin ja tilaa omasi sähköpostitse: puru@purukollektiivi.fi
<-

Y-tunnus 2242298-4


Vihkosta sanottua:

#toistaiseksinimeämätön on painokkaasti toislajisen kokemuksen ytimessä. – – Se on rakenteeltaan pohdittua assosioivaa virtaa, jossa lukija vieraannutetaan ihmisyydestään – – hallittu kokonaisuus, jonka teemaa Mattheiszen varioi kutkuvattavasti. Sen jännite on taitavasti viritettyä, kieli virtuoosimaista ja rytmi hiottua.
| Karissa Kettu, Tuli&Savu 2/2018 |

#toistaiseksinimeämätön kuorii lukijansa
Kuvataiteen alallakin toiminut Mattheiszen kuvaa ihmisen henkisen ja fyysisen kestävyyden näennäisyyttä vähän samaan tapaan kuin belgialainen kuvataiteilija Berlinde De Bruyckere, joka teoksissaan esittelee sisäelinten haurautta ja pilaantumisalttiutta. Eliöiden yhteenkuuluvuus korostuu. Ihotieto, perustarpeet ja kontakti ovat yhteistä. Ihmiset, eläimet ja hyönteiset tavoittelevat ilmaa ja liikkuvat virrassa. Ihmisen ylivalta liittyy sanoihin ja nimeämiseen. – – Vaikka teoksen kliimaksin voi paikantaa useampaankin kohtaan, jännite säilyy loppuun saakka. Mattheiszen osaa pitää lukijaa otteessaan useammankin lukukerran.
| Sanna-Kaisa Ojala, nuorivoima.fi 26.6.2018 |